Ampliació d’una escola a Gràcia

Ampliació d’una escola a Gràcia. 2009-
Barcelona

El projecte consisteix en l’ampliació i rehabilitació d’un centre d’educació infantil, primària i ESO present al barri de Gràcia de Barcelona des de l’any 1862.

El projecte que es realitzarà en diferents fases amb la finalitat d’aconseguir la reordenació parcial de l’illa, situada entre els carrers Gran de Gràcia, Betlem, Maurici Serrahima i Pérez Galdós, i ampliar l’actual centre escolar d’acord amb les necessitats funcionals de l’equipament transformant així en un centre educatiu de referència.

Dins de les diferents actuacions a realitzar cal destacar:

01. La construcció de l’edifici principal al carrer Gran de Gràcia, que s’ajustarà a l’alineació de la façana del planejament vigent, alliberant la vorera per al pas de vianants. Aquest nou edifici serà l’element de referència del col·legi, on s’ubicaran gran part de les aules, laboratoris, sales d’estudi etc…

02. L’enderroc d’algunes edificacions existents per alliberar el pati interior de l’illa i proporcionar un espai de jocs exterior ampli i continu

03. La construcció d’una pista poliesportiu i piscina sota rasant amb tots els serveis de suport necessaris per al seu funcionament de la qual també es podran beneficiar els veïns del barri.

Situació
Gran de Gràcia 236, Barcelona

Projecte, 2009
Fase, en curs
Superfície 5.200m²

Fotografia © José Hevia