Residència per a la Fundació Casateva

Residència per a la Fundació Casateva. 2010
Barcelona

El nou centre d’acollida pediàtric CASATEVA és un espai d’allotjament per a nens i adolescents que han de rebre tractament mèdic o bé per allotjar a les seves famílies quan es trobin ingressats lluny del seu domicili habitual. El projecte persegueix afavorir el benestar de l’infant i la seva recuperació mantenint la unitat familiar en un ambient dedicat en exclusiva per a la seva recuperació.

La volumetria de l’edifici es genera com a conseqüència de l’organització del programa funcional i l’adaptació del volum a l’entorn. L’edifici es desenvolupa al voltant d’un gran pati central que s’obre a la cara sud del parc i que estructura la configuració de tres volums que alhora s’escalen en alçada creant grans cobertes enjardinades. El volum principal i de més alçada s’ordena paral·lelament al Carrer Quatre Camins, els altres dos envolten el pati per l’est i l’oest. L’espai central serà una zona de joc exterior i crearà una continuïtat física i visual amb el parc existent, conjuntament amb tots els espais comuns situats a la planta baixa. Aquest nivell és un lloc de relació fonamental per a les famílies. A les àrees d’unió dels volums apareixen patis de menor entitat on es col·loquen els elements de comunicació vertical de l’edifici.

L’edifici disposa de 50 habitacions, de dues mides diferents, que s’ordenen a través de les diferents plantes i que s’orienten en direccions oposades per tal de proporcionar la màxima privacitat a l’usuari.

La façana respon al programa combinant grans buits amb zones opaques, el control solar i la privacitat es garanteixen mitjançant un porticó de malla metàl·lica de diferents densitats que es disposa segons l’orientació.

Situació
Sarrià, Barcelona

Projecte 2010
Superfície 5.400m²

Fotografia © José Hevia