Rehabilitació d’un edifici d’oficines a l’Hospitalet del Llobregat

Reforma interior d’un edifici d’oficines. 2010-2012
L’Hospitalet del Llobregat, Barcelona

La Torre Werfen forma part del conjunt d’edificis d’oficines situats a la Plaça Europa i que conjuntament amb els pavellons de la Fira 2 de Barcelona es converteixen en el nou centre econòmic de l’Hospitalet de Llobregat.

El projecte consisteix en l’adequació de l’edifici existent a les necessitats de l’empresa que ho ocuparà. Així mateix s’ha realitzat un treball de gestió d’obra i de control econòmic per garantir els terminis de lliurament i el compliment del pressupost inicial.

El hall d’accés a l’edifici s’ha definit en funció del volum de persones que accedeixen diàriament a través dels punts de control de planta baixa, la recepció amb els seus espais de suport i sala d’espera completen el programa funcional d’aquest nivell.

Una de les plantes s’ha destinat a sala de conferències amb capacitat per a 60 persones i amb tots els sistemes audiovisuals. En aquesta mateixa planta s’han previst dues zones de treball que permeten flexibilitzar l’ús de la gran sala.

La planta cafeteria, situada a mitja alçada, ofereix un espai confortable i de relació que fomenta la comunicació entre les persones de la companyia.

A les plantes tipus s’han realitzat diferents distribucions segons la necessitat de cada departament, alguns espais són totalment diàfans i altres més compartimentats. Els despatxos es col·loquen en el perímetre de l’edifici deixant la part central de la planta lliure per a altres activitats.

Una de les necessitats va ser incorporar un nou ascensor muntacàrregues a l’edifici en un dels patis d’instal·lacions existents, aquest dóna servei a totes les plantes de la torre incloent la planta soterrani -1. En les dues plantes soterrani s’han afegit magatzems, nous accessos i casetes de seguretat.

A la planta coberta s’han afegit instal·lacions millorant les prestacions originals, cal destacar la instal·lació de dos grups electrògens que garanteixen l’autonomia elèctrica de la companyia durant 48 hores.

Situació
Plaça Europa, Hospitalet del Llobregat Barcelona

Projecte 2010
Finalització 2012
Superfície 26.500m²

Col·laboradores
Aparellador/ Rafa Belloto, Estructura/ BOMA, Instal·lacions/ PROEN S.L., Interiorisme/ Mercedes Giralt

Fotografia © José Hevia