Reforma per independitzar una casa

Reforma per independitzar una casa. 2013-2014
Barcelona

Uns pares amb tres filles emancipades es van quedar amb una casa amb excessius metres per a dues persones. Aprofitant elements existents, es va poder independitzar amb facilitat una part d’aquest volum oblidat (100m2). L’accés a aquest nou habitatge és per planta carrer, entrant directament a la planta d’habitacions (3). Al costat del distribuïdor trobem una escala que uneix la planta pis amb la planta superior i juntament a aquesta, una prestatgeria de planxa de ferro de 4mm de gruix, pintada en color blanc. Aquest element té una intenció clara: independitzar espais. Separar el distribuïdor de l’escala, separar l’escala del menjador i separar el menjador de la cuina. Un sol element per intentar resoldre un mateix problema. L’elecció del material permet treballar gruixos mínims, així com decidir la profunditat necessària per a cada cas.

El paviment de planta baixa és de parquet de IPE (existent), les particions noves són de cartró-guix i a la zona del passadís s’ha trasdossat amb un tauler de DM directament envernissat. La paret mitgera s’ha treballat per aconseguir una insonorització òptima. A la planta superior la intervenció ha consistit a posar un tancament d’alumini a tot el volum existent, un paviment de formigó in situ polit amb pols de quars i segellat amb cera i una cuina oberta a l’espai amb vistes al Tibidabo.

Situació
Sarrià, Barcelona

Projecte 2013
Finalització 2014
Superfície 130m2

Fotografia © José Hevia