Restaurant Solomillo, Barcelona

Restaurant Solomillo, Charcutería y Carne al Peso. 2016
Barcelona

Restaurant SOLOMILLO es troba situat a la planta baixa i planta altell de l’Hotel Alexandra Barcelona. L’accés és a través de la xarcuteria i el bar, un espai acotat però obert al carrer Mallorca a on es pot degustar menjar local a qualsevol hora del dia. Una taula de grans dimensions (3,50×1,20m) així com la barra del bar en forma d’U, conviden a que sigui un espai informal i pensat per compartir. El límit de la xarcuteria es defineix amb unes mampares formades per peces ceràmiques, d’alçada 1,50m per aconseguir una zona mes recollida i apartada del lobby, la zona de l’hotel mes freqüentada. A la part posterior de la barra se situen les neveres de amagatzematge, exposició i venda de producte i entre les dues barres, l’escala que et porta al restaurant de planta altell.

La distribució del restaurant part d’una planta oberta i rectangular de 15x9m. En aquest espai es distribueixen les taules tipus bistró francès, una al costat de l’altra en tot el perímetre, el que permet agrupar-les o separar-les en funció del nombre de comensals. L’espai es delimita de la mateixa manera que a la planta baixa, amb mampares formades per peces ceràmiques però de menor alçada en aquest cas; 1,30m per a la zona que limita l’accés al restaurant i 1,10m per a les particions interiors. Aquestes particions formen els bancs així com àrees i racons de diferents mides i zones recollides a on es situen les taules.  Al centre de la sala, una illa de taules i zona de recolzament per al personal torna a trencar l’espai per aconseguir zones discretes i tranquil·les. A l’altra banda del restaurant trobem una zona d’estar per als hostes de l’hotel amb butaques i il·luminació directa per a poder asseure’s a llegir o descansar.

Totes les particions s’han construït a mida. L’estructura interior és de fusta i el revestiment ceràmic. Les peces, utilitzades per la seva banda còncauava s’han lacat de un color vermelló vi, i estan encolades una a una, hi ha un total de 7.300 en tot el projecte. Per al paviment s’ha utilitzat una tarima de roure flotant de lama ampla (21cm). El mobiliari, il·luminació i tapisseria utilitzades és íntegrament d’empreses de disseny espanyoles adscrites a RED.

 

Situació
Carrer de Mallorca 251, Barcelona

Projecte 2016
Finalització 2016
Superfície 360m²

Fotografia © José Hevia