Centre de Teràpia Ocupacional per la Fundació Boscana

Centre de Teràpia Ocupacional per la Fundació Boscana. 2013-2014
Barcelona

Vídeo
Construcció del mòdul prefabricat

L’edifici del nou taller ocupacional de la Fundació Boscana forma part del conjunt residencial que la fundació va construir l’any 1961. Amb el pas dels anys s’han anat fent reformes parcials del centre però no és fins al 2013 quan vam rebre l’encàrrec de renovar completament el taller ocupacional.

El programa inclou una zona d’accés a la residència, una zona d’accés al taller, 4 aules diàfanes de 40m2 cada una i una zona de serveis i vestuaris per al personal, en un total de 250m2.

Des de l’inici es va plantejar la prefabricació de l’edifici, disminuint el temps d’execució i minimitzant l’impacte de l’obra amb la residència. Això va suposar un treball previ a l’hora de modular el projecte així com de preparació i dibuix de totes les instal·lacions. El pavelló es col·loca sobre una solera de formigó executada prèviament per rebre les diferents parts del mòdul. Les parets, compostes d’un entramat de fusta lleuger i façana ventilada, s’instal·len per trams i amb l’acabat interior i exterior col·locat. Les instal·lacions també es pre-instalen per no haver de fer regates in situ. La coberta plana s’acaba en obra amb la col·locació d’una membrana tipus epdm. El paviment interior és de linòleum i les particions entre aules s’han fet per mitjà d’envans mòbils.

L’edifici es va aixecar en 24 hores i l’execució total de l’obra va ser d’una mica més de dos mesos.

Situació
Carrer de Can Caralleu 16-18, Barcelona

Projecte 2013
Finalització 2014
Superfície 250m²

Col·laboradors
Aparellador/ Rafa Belloto, Estructura i Prefabricació/ Arquima

Fotografia © José Hevia